GEMELLI HEART CENTER

Design Competition

Location: Roma – Italia

Year: 2021

The design tender for the creation of the New Heart Hospital Gemelli has led to the development of a completely new solution in the field of hospital building.

The structure expands around the central court, reception hall and sorting centre of the many public activities, as well as inpatient, examination and care.

Light and greenery characterise the space, being a real light well and air source where inner facades of the different floors can overlook, whose view is filtered by accessible gardens. The well’s section, increasing in width at each floor, conveys the maximum possible quantity of light down to the ground floor and offers an open view from the bottom towards the outside and the roofing, where inpatients and visitors can find outdoor space for stay.

← Torna all'indice
This site is registered on wpml.org as a development site.